Jens Henrik Horslund & Thomas Bøg Petersen (Billeder: Rudi Rolighed)
19. august 2017 kl. 08:57
Nervøsitet og stress, blev erstattet til fight og mange chancer til Fremad.

Kort om kampen:

Herning Fremads drenge fra årgang 2002 har i flere sæsoner arbejdet hen mod U16 eliten. Da FCM licensen fra U16 flytter til Ikast FS er det nu muligt for Herning Fremad at spille Liga 1. Drengene og trænerteamet har set frem til at blive matchet på årgangens øverste niveau i DBU turneringerne. Første test var på udebane mod Silkeborg IF på en flot og solrig onsdag aften.

Første halvleg blev en blandet fornøjelse. Om det var opstartsnerver eller blot rent uheld skal ikke kunne siges, men allerede efter 3 minutters spil udnyttede Silkeborg en fejl på midten af banen, fik en friløber og sikrede en føring på 1-0 til hjemmeholdet. En kold dukkert for drengene fra Herning.

Spillerne skal dog have ros for at holde hovedet højt og allerede efter cirka 10 minutters spil havde Fremad drengene fået et godt tag på kampen.  Der blev halvlegen igennem genereret mange chancer, også ret store chancer, men disse blev ikke udnyttet, hvilket resulterede i en 1-0 føring til Silkeborg ved pausen.

Anden halvleg fortsatte som første halvleg slap. Dette med Herning Fremad som det absolut mest toneangivende hold på banen. Det solide overtag fortsatte med at medføre målchancer, men som i første halvleg ville bolden bare ikke over stregen. Trods et markant pres for en udligning lykkedes det Silkeborg IF at score efter en personlig fejl efter 65 minutters spil. Effektivt af Silkeborg IF. Herning Fremad holdte dog stadigt hovederne højt og fortsatte med et pres - man har før været bagud med 2:0 og vi ved jo alle at en 2:0 føring er en farlig føring - som flere gange er blevet vendt til sejr for de blå-hvide... presset og fokus blev yderligere øget de sidste 25 minutter, hvor man gik all-in ved at skifte fra 3:5:2 til 3:4:3. Det store pres bar frugt, og Herning Fremad sikrede to scoringer inden for de sidste 10 minutter.

Slutresultatet blev dermed 2-2 i åbningskampen. Et resultat som Silkeborg IF kunne være mest tilfredse med. Silkeborg IF skal have ros for at være yderst effektive på de chancer de fik. En øvelse som Herning Fremad må tage med på træningsbanen i den kommende uge.

Herning Fremad er nu godt i gang med DBU U16 Liga 1 turneringen, og allerede lørdag d. 19. August kommer Hjørring IF på besøg på hjemmebanen i Herning. Der er kampstart kl. 14.00.