Menu

Den gode historie...

image
Thomas Bøg Petersen
01. maj 2017 kl. 10:21
Om tidligere Kibæk IF spiller Johan Mørk Andersen

Herning Fremad har længe været en del af TAK med deres 9. Klasser på Sønderager skolen i Herning, i sommers 2016 blev der udvidet med 7. & 8. Klassetrin.

Der startede 16 friske knægte, 8 i 8. Klasse, 7 i 7. Klasse og én enkelt på 9. Klassetrin, der er hurtigt blevet en succes, men også en meget hård periode – da man er gået fra 2-3 træninger om ugen til 6 – hårdt fordi kroppen har skulle vende sig til den korte restitutionstid, alligevel har alle knægte vist stor engagement og der har kun været mindre ”skader” som ikke har været noget med træningen til morgen/eftermiddag at gøre.

Alle har udviklet sig i positiv retning, lige fra det mentale/taktiske/tekniske og det sociale, dette har faktisk betydet at man på tværs af afdelingerne har et sammenhold/samarbejde, som man ikke på samme måde havde inden denne udvidelse.

Især én spille må man fremhæve og det er Johan Mørk Andersen, som er kommet til klubben fra Kibæk IF i efteråret 2015, dette grundet at klubben ikke kunne stille hold i egen årgang 2002, pga. Spillere der var skiftet til håndbold, så hvis man ville spille fodbold så måtte man søge nye græsgange.
Kibæk IF er med i FCM samarbejdet og deltager som andre også i de talentsamlinger som FCM tilbyder, på daværende tidspunkt var Johan ikke en del af de 5 udtagende spillere til de FCM samlinger, som der var og som hans tidligere træner Preben Laursen siger, så skyldes det ikke hans niv. for Johan har altid besiddet en ro og stilhed, der har betydet at de andre spillere kunne læne sig op af ham og derfor var han også anføre for Kibæk IF, samt så var han altid en stabil spiller mht. fremmøde til træningerne.

Johan og Jacob Ranch, er begge faldet rigtig godt til i Fremad og har siden deres start i klubben vist stor udviklings potentiale, de har ikke været ramt af at de er kommet til en klub hvor der er rigtig mange gode spillere, men taget udfordringen til sig – hvilket har betydet at begge er en del af morgentræningen og 1. Holdet i Fremad’s årgang 2002.

Denne udvikling har også betydet at Johan har været med på FCM’s turneringshold i kampen mod OB i efteråret 2016 og skulle også have spillet en anden kamp, men én konfirmations rejse gjorder at det ikke var muligt.
Johan har udviklet hans blik for spillet og er gået fra den ”stille” type, til en spiller der viser stor fokus/vilje/fight i og med han som midterforsvar (3-5-2 formation) skal have styr på 9 ”vilde heste” foran sig, ved at dirigere og kommunikere med hans holdkammerater, samt så er han god til at læse spillet og skyde frem i de åbne ”lommer” som er skabt på banen, for at bryde modstanderens spil.

Dette har været en mental udfordring for ham og trods stor selvkritik og perioder med tankerne om han nu var opgaven voksen, så har vi i trænerteamet vejledt og guidet ham på forskellig vis, hvor han i den senest kamp mod Skjern GF lørdag d. 29. April, fik brudt koden og fandt ud af hvor lidt der faktisk skal til, for at skabe ro og fokus for/ved sine medspillere på banen – dette må man give ham et kæmpe skuldreklap for, for i denne periode der er gået fra sommerferien 2016 til nu, har Johan faktisk haft 2 perioder hvor han ikke har kunne træne fodbold grundet hans ryg, én periode på ca. 5 måneder sammenlagt, så 5 måneder han har skulle indhente på meget kort tid.

Alt i alt, har Johan Mørk Andersen gennemgået en kæmpe positiv udvikling og han er én spændende type man i fremtiden bør følge, han er opsøgende mht. Vejledning/fejlretning, hvilket typisk betyder at man som træner kan forvente at skulle blive 15-20 min. efter én træning, for at have en samtale med Johan og tro mig, det er én spiller der er meget eftertænksom og viser vilje til at lærer og udvikle sig – så en kæmpe ære at have ham som spiller og få muligheden for at udvikle ham.

Held og lykke fremover Johan

Luk