Menu

Information om hovedskader

image

Kære fodboldtræner

Selvom fodbold heldigvis ikke er en sport, hvor vi ser mange alvorlige hovedskader, sker det en gang imellem, at en spiller kommer til skade i et hovedduel eller lander skævt med hovedet først i græsset. På banerne rundt omkring i landet er der sjældent lægefagligt personale til stede til at tilse spillerne, så de kan få den rette behandling. 


Derfor har DBU udarbejdet en lille pjece med retningslinjer for håndteringen af et hovedtraume. Den er tilegnet trænere og holdledere, så I får mulighed for at reagere hensigtsmæssigt, hvis en spiller kommer uheldigt afsted.

Den værste risiko ved et hovedtraume er hjernerystelse, og derfor giver pjecen nogle simple, men effektive metoder til at determinere en hjernerystelse og håndtere spilleren derefter.

Retningslinjerne indeholder blandt andet relevante spørgsmål og vejledning til en balancetest.

 

Læs pjecen igennem og del den gerne med jeres holdledere, frivillige eller forældre. På den måde spredes budskabet og flere kan hjælpe til, hvis skaden sker.

 

Nyheden på DBU.dk ligger på hjemmesiden: http://www.dbu.dk/Nyheder/2015/Januar/hjernerystelser

Læs PDF

 

Venlig hilsen

 

Mia Kjærgaard

Kommunikationsmedarbejder | DBU Kommunikation | miak@dbu.dk Dansk Boldspil-Union | Fodboldens Hus | DBU Allé 1 | DK-2605 Brøndby www.dbu.dk

Luk